Nytt navn, hjemmeside og e-post adresser

Skrevet 08.03.2024

2023 var et år for endringer. «Álttá Sámi giellaguovddáš AS» har fått nytt navn:

«Lávgu (Álttá sámi giella- ja kulturguovddáš) AS»

Dette har kommet av at vårt selskap har overdratt tilskuddet for kulturhus aktiviteter fra Álttá Siida AS. Som igjen kom fra en endring i barnehageloven i 2023. Kort versjonen:

Egentlig er det ikke så mye som er endret. Álttá Siida får nå kun konsentrere seg om barnehage, mens vi kommer til å ha aktiviteter rettet mot både språk- og kultur. Det har vi alltid hatt, men nå har vi flere ressurser til det.

I og med at vi formelt fikk mer ansvar for kulturaktiviteter var det behov for å synliggjøre dette. Tiden var godt moden for at vi skulle få ett kortere navn også. Sommeren 2023 utlyste vi navnekonkurranse og det nye navnet ble valgt på høsten. Lávgu er det vi ønsker å hete på folkemunne.

Samtidig har vi startet en strategiprosess, ledet av Orinor. Strategi arbeidet har vært en hjelpsom prosess til å finne en felles vei å gå på. Alle ansatte og styret har vært delaktige i prosessen.

Med nytt navn måtte vi ha nye e-post adresser. De finner du på denne siden her. Og siden du fant veien hit, så leser du nå den nye hjemmesiden vår. Hit skal vi legge ut nyheter, produkter, og aktiviteter.

Vi er spesielt fornøyde med siden som heter «aktiviteter». Dette har vi ikke hatt før, hittil har vi for det meste brukt Facebook til å publisere arrangementer.

Du som ønsker å være med på det som skjer, bør følge med på vår hjemmeside. Hit blir altså alle arrangementer lagt ut, og på de fleste kan påmeldingene enkelt gjøres under «aktiviteten».

Personene er de samme som i fjor, og det er jeg som daglig leder veldig glad for.

Marit Kirsten Eira